paaskupieni.gifHistoria

Partiolippukunta Riihipääskyt on perustettu vuonna 1952. Lippukunnanjohtajaksi valittiin tuolloin Anneli Leskelä ja Suomen Partiotyttöjärjestölle ilmoitettiin jäsenmääräksi 52. Ensimmäisenä syksynä vartioita oli kuusi ja tonttuparvia yksi (silloin sudenpentuja kutsuttiin tontuiksi). Ensimmäisenä kesänä osallistuttiin myös piirin leirille Iitin Hiiensaareen.

Vuonna 1954 Elvi "Viira" Timonen valittiin uudeksi lippukunnanjohtajaksi. Hän sai lippukunnan jäsenmäärän ja toiminnan aivan uudelle radalle. Viira suunnitteli vuonna 1958 Riihipääskyille lipun ja se samainen kuva löytyy nykyäänkin jokaisen Riihipääskyn huivista.

Ensimmäisen lippukuntaleirin Riihipääskyt ovat järjestäneet vuonna 1955 Lopen Pälsin niemessä ja tuolloin tyttöjä oli mukana 23.

1970- luvun alussa ongelmana oli johtajapula ja lippukunnanjohtajaakaan ei meinannut löytyä. Ongelma ratkesi, kun 1958 perustettu Liekkisiskot ja Riihipääskyt yhdistettiin vuonna 1973. Liekkisiskoilla oli johtajia ja Riihipääskyillä partiotyttöjä ja näin saatiin toimiva lippukunta, joka otti nimekseen Riihipääskyt. Yhdistymisen jälkeen Riihipääskyt saivat seurakunnalta käyttöön Kirkkopuiston seurakuntatalon pommisuojat eli nykyisen kolon.