Lippukunta

Partiolippukunta Riihipääskyt ry on riihimäkeläinen lippukunta, joka on perustettu vuonna 1952. Riihipääskyt on yksi Riihimäen neljästä lippukunnasta ja jäseniä on noin 80. Kolomme sijaitsee Riihimäen keskustassa, Kirkkopuiston seurakuntakodin alakerrassa, osoitteessa Kirkkopolku 2. Sisäänkäynti on Narnia-nuorisotilaa vastapäätä.

Riihipääskyissä on toimintaa ja tekemistä kaikenikäisille lapsista aikuisiin. Toimintamme perustuu partion ikäkausiin, joiden mukaan jokaiselle ikäkaudelle on kohdennettua ohjelmaa. Lippukunnassamme toimii aktiivisesti yksi sudenpentulauma, kaksi seikkailijavartiota, kaksi tarpojavartiota, yksi vaeltajavartio ja yksi aikuisryhmä.

Ryhmät sudenpeuista samoajiin kokoontuvat viikoittain, vaeltajat ja aikuiset kokoontuvat sovitusti hieman harvemmin. Viikoittaisten kokoontumisien lisäksi ryhmät käyvät retkeilemässä sekä osallistuvat lippukunnan ja piirin yhteisiin tapahtumiin. Toimimme paljolti yhteistyössä veljeslippukuntamme Hirviveikkojen kanssa ja osa tapahtumista järjestetään yhdessä Hirviveikkojen kanssa. Kolomme sijaitsevat vierekkäin, kalusto ja kämpät ovat yhteisiä.

Riihipääskyillä ja Hirviveikoilla on kaksi eräkämppää, jotka ovat koko lippukunnan retkeilykäytössä. Toinen kämpistä sijaitsee Hirvijärven lähistöllä ja toinen Kypärällä Riihimäen ja Hyvinkään välimaastossa. Lisäksi käytössämme on Riihimäen Partiolaisten Tuki Ry:n tontti Hirvijärven rannalla, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi teltta- ja laavuretkeilyyn.